Okulumuzun Fransızca,Arapça,İtalyanca Okul Tanıtım Video ve Broşürleri

Şbt

Performans Değerlendirme toplantısı yapıldı,Öğrencilerimizin daha verimli olması için yeni çalışma karaları alındı.

Şbt

Okulumuzda 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde güne başladık.Deprem ve sonrası hakkında genel bilgilendirmeyi okul müdürümüz Selahattin Demirhan yaptı.Ayrıca Miraç Kandili sebebiyle düzenlenen törende depremde kaybettiğimiz vatandaşlar için okunan hatm-i şerifleri bağışladık.

Ekm

Okulumuz, Meslek Dersleri öğretmeni Semra Çarkacı koordinatörlüğünde  hazırlanan "İlk Seccadem Okulumdan" projesi ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"ne katılmaya hak kazanmıştır.

Ekm

Almanca, Çince, Farsça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça olmak üzere 8 farklı dilde hazırlık eğitimi alan Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik sürdürülen ve Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV), ÖNDER İmam Hatipler Derneği ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen program için başvurularımız Okul Müdür Yardımcımız ve Proje Okul Kordinatörü Elmas Burcu KARATAŞ, ve Hazırlık Sınıflarımız Dil ve sınıf öğretmenlerimizce tamamlandı.

Ekm

Okul Müdürümüz Selamettin DEMİRHAN Okulumuzun Hazırlık eğitimi yapılan Fransızca ve İtalyanca sınıf velileri ile bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ekm

Yaşanmışlıkları okuyoruz. İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Hatice DOMBAYCI öğrencileri ile birlikte sürdürdüğü "ANILARA AYETLER BIRAKIYORUZ" Projesi etkinliklerinden birini bugün gerçekleştirdi.

Ekm

Okulumuz 12. sınıf dil bölümü öğrencilerine,  geçen yıl mezun ettiğimiz öğrencilerletanıtım çalışması gerçekleştirdik.

Sedef , Afyon Kocatepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü,

Melahat , aynı üniversitenin Turizim Rehberlik Bölümü,

Tusem , Dokuz Eylül Üniversitesi  Kültürel Miras ve Turizm Bölümü,

hakkında bilgiler vererek sınav grubu öğrencilerimizin multive olmaları yönünde okulumuza destek oldular.

İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Marşımız:Aydınlık Yarınlara

Söz ve Müzik:Fatma Nur AKSOY(Okulumuzda Görevli Matematik Öğretmeni)

Seslendiren:Esma Nur AKARSU

Piyano Eşliği:Harun YILMAZ(Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Öğrencileri)

Haz

Birincisi düzenlenen ve gelenekselleştirme niyetinde olduğumuz ‘Mercatino Italiano’ etkinliğimiz ile hem İtalyan mutfağına ait yemekleri tanıttık, hem İtalyan kültürünün önemli bir parçası olan ‘Cucina Italiana’ hakkında bilgi verdik. Oynadığımız küçük oyunlarla Italyanca merakını uyandırdık.

Haz

İzmir Kız AIHL İtalyanca hazırlık sınıfı öğrencileri ile Ramazan ayı özelinde öğrenciler arasında bir kısa film yarışması yaptık. Öğrendiğimiz iki Ramazan ve inanç temalı şiiri öğrencilerimiz kendi hazırladıkları videolarla kendileri seslendirdiler. Birincisini düzenlediğimiz yarışmayı geleneksel hale getirme niyetindeyiz.

Birinci seçilen video öğrencimiz Lin Rajeh’e ait.

Çevirisi de şöyle:

‘Yaradılışı gereği hiçbir şey sonsuza kadar kalmaz,

Herşey susar, dönüşür, herşey çürür, ölür,

Sadece yüce Allah sevgisi susmaz,

Ve kulu ondan uzaklaşsa da, inkar bile etse,

Yüce Allah kulunun dönüşünü sabırla,

Aşkla, sevgiyle ve ona verdiği söze güvenerek bekler.

Affeden ve sonsuz sevgi verendir.’